BGtop Всичко върху арабски питки Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Всичко върху арабски питки

Върху арабските питки можем да сложим всичко. Мисля, че не е нужно да ви показвам сандвичите, които бихте могли всеки по свой вкус да направите с тях. Моята идея е да ви покажа няколко по-различни рецепти на основата на арабските питки. Всеки може да си избере коя да пробва, но със сигурност всички те са вкусни и лесни.







Омлет върху арабска питка:
Подготовка: 5 мин.
Готвене: 10 мин.

Продукти:
1 арабска питка
3 яйца
300 гр. сирене или кашкавал
2 супени лъжици краве масло
Сол, черен пипер, риган, магданоз

Начин на приготвяне: В тиган на средна температура сложете една супена лъжица масло и изсипете сиренето или кашкавала да се разтопи. Разбийте яйцата със сол, черен пипер и риган и ги добавете в тигана. След като омлета се изпържи много добре от едната страна внимателно го извадете ба чиния, без да го обръщате, добавете още една супена лъжица масло и сложете арабската питка върху омлета в чинията, притиснете леко да се залепи и обърнете в тигана, като питата остане отдолу. Запържете още една минута и готово.



Домашна пица с арабска питка:
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 4 - 3-4 арабски питки големи

Продукти:
За доматения сос
3-4 големи домати обелени и смлени,
малко захар, сол и черен пипер,
2 щипки сушен босилек или риган,
1 супена лъжица зехтин.

За плънката:
парчета шунка, пуешко или салам, бекон, изобщо каквото искате
настъргано сирене Гауда или моцарела,
зелена или червена чушка, нарязани на тънки филийки,
нарязани гъби, маслини, царевица, люто чушле (въобще каквото имате под ръка),
фино нарязани домати от горе ако искате.

Начин на приготвяне: Пригответе доматения сос малко по-рано и го оставете да поври, за да се изпари течността му, като добавите зехтина точно преди края. Ако нямам време да направя пресен доматен сос или просто не ми харесва, мога да сложа 6 супени лъжици. кетчуп  или лютеница (от 2 супени лъжици за всяка пица).

По-късно застилам в тавата с пергаментова хартия, слагам арабските питки, покривам ги със соса като го размазвам добре навсякъде, разпределям върху всяка питка различни продукти (на който каквото му харесва и пека на 210 ° С в продължение на 10-12 мин. (може и само на грила). 

Може да чукнете и две яйчица отгоре 5 минути преди да са готови.






Калцоте с арабска питка:
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: за една голяма арабска питка

Продукти:
1 малък домат
2 супени лъжици царевица
2 филийки варено пуешко филе или каквото на вас ви харесва, салам, шунка и т.н.
4 супени лъжици настърган кашкавал "Гауда"
малко риган, малко зехтин, малко мляко

Начин на приготвяне: С нож, внимателно отворете арабската питка, така че да се отлепят двете страни и се превърне в торбичка. Тъй като е я натопете в млякото да се  накисне малко (това ще я предпази от изгаряне във фурната). В една чиния, смесете доматите нарязани на кубчета, царевицата , пуешкото филе (или каквото на вас ви харесва) нарязано на малки квадратчета и поръсете с малко зехтин и малко сол. Добавете ригана и 3 супени лъжици настърган кашкавал и разбъркайте. С лъжица напълнете питката с цялата смес, така че да има плънка навсякъде. Поставя се в тава за печене постлана с пергаментова хартия и поръсете отгоре с останалия настърган кашкавал. Изпечете във фурната на 180 градуса за 10 минути.



Пица с арабска питка и карамелизиран лук:
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 15 мин.
Порции: 4

Продукти:
4 средни арабски питки
4 средни глави лук, нарязани на филийки
3 супени лъжици зехтин
1 ч.л. захар
1½ чаша натрошено меко сирене или извара
малко сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие, изпържете лука с малко сол и захар, като се разбърква непрекъснато, докато лукът омекне и добие кафеникав цвят. Разпределете запържения лук и сиренето върху четирите питки, поръсете се с прясносмлян черен пипер и запечете на грила за 2 минути, докато сиренето се стопи.




Арабски питки на тиган със сирена и колбаси
Подготовка: 5 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 2

Продукти:
4 големи арабски питки
150 гр, сирене, натрошено
150 гр, кашкавал, настърган
6 резена шунка, филе, шпек или друго по ваш избор
100 гр, нарязани гъби
прясно смлян пипер
малко зехтин за тигана

Начин на приготвяне: Намажете голям тиган с незалепващо покритие и го загрейте, като внимавате да не се загрее прекалено много. Поставете 1 голяма арабска питка. Разпръснете навсякъде върху нея половината настърган кашкавал и натрошено сирене, разстелете половината парчета шунка (или каквото вие сте решили да използвате), поръсете с прясно смлян пипер и покрийте с още 1 арабска питка. Когато питката, която е отдолу, се запече малко и пълнежът се разтопи, прехвърлете внимателно на чиния, отново леко намажете с мазнина тигана и обърнете внимателно в тигана слепените питки за да се запече и другата страна. Запържете до златисто и тази страна, за да се разтопи сиренето и кашкавала и от тук, извадете така слепените питки, нарежете на парчета и сервирайте с доматена салата.

Предястие с арабски питки:
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 5+5 мин.
Порции: 2

Продукти:
2 арабски големи питки
4 гъби на парчета
½ скилидка чесън ситно нарязан
1 зелена чушка ситно нарязана
5-7 филийки кашкавал Гауда или Regato
1 малък домат на резени
малко едро смлян черен пипер
2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне: В тиган сложете зехтина да се загрее и добавете гъбите. Разбърква се в продължение на 2 минути и добавете чесъна и чушките. Разбъркайте още 2-3 минути и свалете от огъня. Срежете всяка една пита както е показано на снимката, за да оформите квадрат и сгънете ръбовете, за да покриете после пълнежа и се оставя празно пространство в центъра. Като алтернатива може да се просто да я сгънете наполовина. Изсипете половината от гъбите вътре във всяка питка, добавете половината кашкавал и няколко парчета домат най- отгоре. Поръсете с малко едро смлян черен пипер. Повторете същата процедура за другата питка. Печете в тостер или във фурната на грил, докато се разтопи сиренето и питките станат хрупкави.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка