BGtop Сладките пандишпанови полумесци от нашето детство Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Сладките пандишпанови полумесци от нашето детство

Продукти:
5 бр. яйца
150 гр. захар
150 мл. олио или разтопено краве масло
200 гр. брашно (пресято)
1 ванилия
кората на 1 лимон - настъргана на ситно (по желание) или още една ванилия
50 гр.  нарязани (едро смлени) орехи (по желание)
1 пакетче (10 гр.) бакпулвер
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват поне 20 мин. с миксер до побеляване.
Добавят се постепенно олиото/маслото, 
брашното с бакпулвера, 
ванилията и лимоновата кора.
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Аз ползвам правоъгълна тава с размери 20х32 см. (застлана с хартия за печене) може и в кръгла с диаметър 27 см. Отгоре равномерно се наръсват орехите. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна.
Готовата платка се вади върху хартия за печене или фолио.
Наръсва се обилно с пудра захар и се оставя да изстине. След това, с помощта на чаша, се изрязват полумесеците.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка