BGtop Ябълков сладкиш с настъргано тесто Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Ябълков сладкиш с настъргано тесто

Подготовка: 40 мин.
Готвене: 35 мин.
Порции: 12

Продукти:
3.5-4 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
200 гр размекнато краве масло (става и с маргарин/)
3 с.л. сметана /аз ползвам кисело мляко/
350 гр пудра захар ( 150 за тестото и 200 за белтъчния сняг)
4 яйца
1-2 ч.л. канела
4 ябълки /големи и по-добре киселички, настъргани на едро ренде/

Чаената чаша, която използвам, е 250 мл.

Начин на приготвяне:
1. Отделят се жълтъците от белтъците.
2. За тестото – разбиват се маслото/маргарина със 150 гр захар, добавят се жълтъците и сметаната/киселото мляко. Разбива се хубаво с миксер и след това се добавят брашното и бакпулвера. Накрая на ръка се оформя топка (но не месете много).
3. 1/3  от тестото се замразява в камерата на хладилника.
4. Останалата част от тестото се разстила във форма за торта с диам.26 см. като за пай – по дъното и нагоре по стените. Върху него се слагат настърганите, изцедени и разбъркани с канелата ябълки.
5. Белтъците се разбиват на сняг с 200 гр захар и се слагат върху ябълките.
6. Замръзналото тесто се настъргва на едро ренде върху белтъците.
7. Формата се поставя в студена фурна, включва се на 150 градуса и се пече докато настърганото тесто стане златисто. В моята фурна за 30-35 мин.

В ябълките понякога слагам стафиди, сушени плодове, орехи, лимонова кора, ванилия. Но непременно ги изстискайте, аз го правя с ръка, може и с марля, за да не се разводнява тестото. Сокчето си го изпивате на момента, много е хубаво. Сладкишът отгоре може да поръсите с пудра захар, да залеете с глазура, с някакво сладко - както решите, може и без нищо. Ако ябълките, които ще използвате са сладки, намалете количеството захар.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка