BGtop Макарони с кайма на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Макарони с кайма на фурна

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 35 мин.
Порции: 6

Продукти:
400 г макарони (аз използвам Cornettini)
500 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 г домати от консерва
200 г кашкавал
1 щипка захар
60 мл олио
сол, риган и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода.
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. 
Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.
Когато месото побелее се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън.

Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка