BGtop Рибена супа от морски костур, лаврак или двa, три различни вида риба заедно Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Рибена супа от морски костур, лаврак или двa, три различни вида риба заедно


Вкусна рибена супа от морски костур, лаврак или двa, три различни вида риба заедно.
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 25 мин.
Порции: 4

Продукти:
2 риби, общо около килограм
4 картофа,
2 глави лук,
1 връзка целина,
4 моркова,
1 домат нарязани на четири,
¼ чаша зехтин,
сол, черен пипер,
½ чаша ориз (по избор).

Начин на приготвяне:
Пригответе първо рибата, почистете я и я измийте. След това почистваме зеленчуците и ги нарязваме на по-малки парчета. Първо сложете да се варят зеленчуците в 2 литра вода и след около 1 минута добавете почистената риба в метална мрежа. Рибата трябва да бъде покрита с вода. Когато всички продукти се сварят добре, сваляме тенджерата от огъня. Изваждаме ме-талната мрежа с рибата. Почистваме рибата и я слагаме в чиния с малко зехтин и лимон. Сложете половината от зеленчуци с малко бульон в блендер и ги смелете на пюре. Ако искаме супа-та да е кадифена, смелете повече зеленчуци. Добавете получе-ното пюре към останалата част от зеленчуците в тенджерата . Сипете зехтина и солта. Сервирайте рибената супа в чиния с няколко парчета от почистената риба, добавете отгоре лимон, черен пипер и малко зехтин!

С ориз: След като смелите в блендера всички зеленчуци, изсипете полученото пюре в тенджерата при бульона им, ориза и две чаши вода. Разбъркваме и оставяме да ври около 10 минути. Сваляме от огъня и добавяме лимон и черен пипер. Сервирайте с малко зехтин поръсен всяка чиния!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка