BGtop Зеленчукова салата с круши и орехи Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Зеленчукова салата с круши и орехи

Зеленчукова салата с круши, спанак, кашкавал и орехи
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
200 g спанак или друга зелена салата, измита и изцедена
2 стр. зелен лук, ситно нарязан
100 g орехи грубо накълцани
2 круши нарязани на филийки
150 g горгонзола (твърд кашкавал) нарязан на тънко
За дресинга:
200 мл сметана
2 супени лъжици слънчогледово олио или сусамово
½ чаена лъжичка горчица
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 супена лъжица нарязан магданоз

Начин на приготвяне:
Изпечете орехите в незалепващ тиган. Поставете листата от салата (спанака), парчетата круша, пресния лук и кашкавала в една купа и разбъркайте. Разбийте в блендер слънчогледовото олио (сусамовото), горчицата, лимоновия сок и сметаната за да се получи хомогенна смея и полейте салатата. Поръсете с печените ядки и сервирайте.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка