BGtop Постни пълнени зеленчуци Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Постни пълнени зеленчуци

Постните пълнени зеленчуци на баба, с аромат на джоджен и детски спомени.

Подготовка: 40 мин.
Готвене: 1 час и 15 мин.
Порции: 4

Продукти:
6 зрели и и по-твърди домата
6 зелени или червени чушки
2 глави лук, нарязан на дребно
1/2 ч. ч. нарязан магданоз
12 супени лъжици, равни ориз
1½ ч. ч. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
сол: колкото желаете
черен пипер: прясно смлян
галета 1-2 супени лъжици (по желание)
3 бр. картофи нарязани четвъртинки
2 супени лъжици мента (джоджен)

Начин на приготвяне:
Изрежете в кръг от страната на дръжката (като капак) от доматите и чушките. Използвайте специален инструмент за издълбаване или лъжица, за да изстържете вътрешността на доматите. Отстранете семената на чушките и ги изчистете от жилките във вътрешността. Загрейте в тиган 2/3 от зехтина и задушете лука за 6 - 7 мин. докато стане стъклен. След това изсипете смляната с бленедер вътрешност на доматите, ориза, магданоза, кубчето бульон, солта и черния пипер. Разбърквайте се в продължение на 2-3 мин. на средна температура. Добавете ментата (джоджена) към оризовата смес и разбъркайте. Напълнете доматите и чушките с оризовата смес (не догоре, защото оризът ще се надуе при печенето) и ги покрийте с капачетата им. Наредете ги в тавичка и ги поръсете с галетата, по желание, или с риган (чубрица). Наредете нарязаните картофи около зеленчуците, налейте останалия зехтин и малко вода. Печете пълнените зеленчуци в предварително загрята фурна на 180 ° С в продължение на 1 час

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка