BGtop Агнешко или ярешко задушено в гювеч с вино Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Агнешко или ярешко задушено в гювеч с вино


Агнешко или ярешко задушено в гювеч с вино и много копър, завито под агнешко було,
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 4 часа и 45 мин.
Порции: 12

Продукти:
5-6 кг агнешко или ярешко месо, нарязано на големи парчета
червено вино
много нарязан копър
агнешко було (по избор)
сол, черен пипер
алуминиево фолио или пергаментова хартия (в зависимост къде ще се пече)

Начин на приготвяне:
Измийте месото с червено вино. Посолете добре и поръсете с много копър. Застиламе дъното на мастелото (гювеч- специален глинен съд за конкретното ястие без капак) с кръстосани лозови пръчки, за да образуваме скара. Над лозовите пръчки поставяме парчета месо. Ако искате може най-отгоре да покриете парчетата месо с булото за да не изсъхнат много при печенето. Полейте ястието с 1 ½ - 2 ч. чаши червено вино (ако е чисто, можем да го използваме и това, с което измихме агнето).

Печене във фурна на дърва: Добре покриваме гювеча с алуминиево фолио, на което с вилица или нож се правят малки дупки. Сложете го във фурната да се пече в продължение на 4 ½ до 5 часа (това е времето за печене на 5-6 кг. агнешко месо).

Печене в електрическа фурна: Поставете ястието да се пече в продължение на 1 час в предварително загрята фурна при температура 200 ° С, а след това продължете печенето на 120 ° С. Също така, в електрическа фурна вместо да покрием ястието с фолио го покриваме с пергаментова хартия, с която го увиваме много добре и не правим дупки. Можем да намалим количеството месо, но не под 2 - 2½ кг.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка