BGtop Телешко задушено с картофено пюре Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Телешко задушено с картофено пюре

Телешко месо от бут задушено не на парчета и гарнирано с картофено пюре
Подготовка: 30 мин.
Готвене: 1ч. и 30 мин.
Порции: 6

Продукти:
телешко месо: 1½ килограма
краве масло: 2-3 супени лъжици 
зехтин: 2 супени лъжици и достатъчно екстра за картофите
сол и черен пипер: колкото искате
вино: 1 чаша бяло
лук: 2 глави почистени и ситно нарязани
гореща вода или месен бульон: 500 ml
целина: 1 стрък, ситно нарязана

За пюрето:
картофи: 1½ кг, измити с кората
мляко: 2/3 от чашата, топло
масло: 50 г
индийско орехче: малко
кефалогравиера (твърд кашкавал):. 150 грама, настъргани
черен пипер: прясно смлян

Начин на приготвяне: 
Осолете и пиперосайте месото без да го режете (да е цяло парче).
Загрейте маслото и 2-те супени лъжици зехтин в тиган и
запържете месото докато се зачерви от всички страни. 
Добавете сол, черен пипер, целината, нарязания лук и налейте топла вода или бульон от говеждо месо и вино. Покрийте тенджерата с капак и варете на средна температура за 1 час и 20 мин., обръщайки няколко пъти месото в соса.
Месото се оставя да се охлади добре и нарязва. Върнете го нарязано на филийки в соса и го подгрейте пак.


Пригответе картофено пюре: 
Сварете картофите с кората и ги обелете още топли.
Преминете ги през пюремашината, докато са още горещи за да се получи еднородно пюре
(или ги намачкайте добре на каша с вилица или с прибора за мачкане).
Прехвърлете картофено пюре в тенджера и добавете горещото мляко, маслото на малки парченца, черния пипер и индийското орехче. Разбърква се докато сместа се хомогенизира. Прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте отново за да се абсорбира. Ако ви се струва, че пюрето, което сте направили, ви изглежда много гъсто, добавете малко топло мляко за да стане по-пухкаво и меко.
Сервирайте месото със соса и пюрето. Ако искате, придружете го с салата от варени зелени зеленчуци (тиквички, броколи, зелен боб и т.н.)

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка