BGtop Салата от червено цвекло и орехи Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Салата от червено цвекло и орехи

Салата от червено цвекло, джоджен, чесън и орехи
Подготовка: 25 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
500 g цвекло без зелените му листа
1 ч. чаша орехи едро нарязани
2/3 ч. чаша мента (джоджен) ситно нарязана
3 супени лъжици зехтин
1-2 скилидки чесън
оцет толкова, колкото искате
1/2 лук нарязан на шайби

Начин на приготвяне: Сварете цвеклото от предишната вечер в по-голямо количество осолена вода и го обелете, нарежете го на кубчета и ги изсипете в гевгир, за да се отцедят добре. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги оставете в хладилника. Когато дойде момента за сервиране, разбийте в блендер зехтина с оцета, чесъна и половината мента (джоджен) и залейте червеното цвекло. Добавете лука, орехите и останалата мента (джоджен), разбъркайте добре и сервирайте.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка