BGtop Как да си направим вкусен рибен бульон. Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Как да си направим вкусен рибен бульон.

Ако искате да направите домашен рибен бульон, процедирайте по следния начин: След като почистете рибата, за около половин час сварете на слаб огън главата, опашката и кожата на рибата. След това се отцедете и го добавете получения бульон към вашата основна рецепта. Добавяйки лимонова кора към водата, в която ври рибата, ние предотвратяваме разпространението на миризмата й. Преди да сложете рибата да ври, можете да я изпържете до златисто (същото важи и за парчетата от които правим бульон). Така супата ви ще стане по-кремообразна и (дори) по-вкусна.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка