BGtop Топла салата с черен дроб Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Топла салата с черен дроб

Топла салата с черен дроб, спанак, джоджен, кориандър, чушки и орехи. Един малко по-различен начин да сервирате черен дроб.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
2 парчета черен дроб телешки-500g приблизително
500 г пресен спанак
1 връзка пресен кориандър
5-10 листа от прясна мента (джоджен)
1 скилидка чесън
1 чаша орехи
1 голяма зелена чушка - тук използвах 8 малки чушки
2 глави лук
100 г масло
1-2 ч.л. крем балсамико
малко бахар
1 ч.л. оцет
1 лимон
4 с.л. зехтин
сол, черен пипер, червен пипер-перфектно опушен

Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната си до 180 градуса по Целзий, разстелете орехите върху незалепваща хартия и ги изпечете за 5-7 минути, докато леко потъмнеят и освободят ароматите си. Извадете ги от фурната и ги смилете с кухненския робот (блендера). Предварително отделете 1/3 чаша цели орехи за гарнитура - ще ги начупите на едро после на ръка. Измийте спанака - ако не сте купили готов измит и го оставете да изсъхне, отрежете стъбла. Оставете листата цели, ако са нежни, или ги накъсайте на ръка. Поставете ги в салатиера. Почистете чушките от семената и ги нарежете на две ако са бейби или на ленти, ако е една голяма чушка. Нарежете лука в шайби и чесъна на много дребно. Почистваме кориандъра от стъблата, запазете 1/3 от листата и нарежете останалите на дебели ивици - не искаме да са много на тънко. Нарежете листата на мента (джоджена) в тънки ивици. В тенджера поставете черния дроб, налейте вода докато го покрие. Добавете оцета и 1/2 чаена лъжичка смлян бахар или няколко зърна, ако нямате смлян. Оставете да заври и да се вари в продължение на 5-7 минути. Когато започнете да се образува пяна на повърхността с решетъчна лъжица я обирайте толкова дълго, колкото ври черния дроб. Щом се свари, извадете го и го поставете на дъската за рязане, нарежете го на ленти и след това на кубчета. Пригответе дресинг от лимоновия сок и зехтина и го изсипете върху спанака, не го разбърквайте все още, просто го полейте с дресинга отгоре. В голям тиган поставете маслото. Разтопете го на висока температура, добавете лука, чушките и чесъна. Задушете с внимателно разбъркване в продължение на 2 минути и добавете черния дроб, крема балсамико, солта и черния пипер. Задушавайте за 3-4 минути, и добавете орехите, толкова, колкото искаме от пушения червен пипер, кориандъра и ментата (джоджена). Разбъркайте, задушавайте още една минута и дръпнете от огъня. Изсипете в черния дроб в центъра на салатата, гарнирайте с няколко парчета орехи, както и няколко цели листа кориандър.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка