BGtop Рибена чорба от треска или лаврак Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Рибена чорба от треска или лаврак

Много вкусна рибена чорба от треска или лаврак с един малък трик.
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 25 мин.
Порции: 2

Продукти:
1 червена чушка
2 моркова
2 малки глави лук
2 супени лъжици зехтин
рибен бульон (най-малко 3 чаши)
250 грама пречистена риба (най-често срещаните варианти са треска и морски костур)
сол - черен пипер - магданоз, целина и всякакви подправки по ваш избор

Начин на приготвяне:

Измийте чушката, отстранете семената и я нарежете на тънки ивици. Обелете морковите, нарежете ги на кръгчета, а лука на ситно.   
Загрейте зехтина в тенджера на средна температура, изсипете зеленчуците и ги задушете за минута, две. Добавете малко сол и черен пипер, за да направите това по-лесно. Добавете рибния бульон, оставете сместа да се вари под капак. Варете супата в продължение на 5 минути. Ако сте купили филе от риба, изплакнете го, оставете да изсъхне и нарежете на малки правоъгълни хапки. След това го добавете към останалата смес и оставете да ври 5 минути. Ще разберете, че тя е готово, когато течността започва да се замъглява (бульона вече не е бистър). Ако предпочитате да направите супата си с обикновена риба, почистете я добре и след това я нарежете на малки парчета. За да бъдете сигурни, че няма да намерите нежелани части от кожата или кости от рибата в супата, ви предлагам един трик: сложете рибата в ситна мрежичка или марля (върже-те я) и тогава я сложете да се вари. Изплакнете пресните подправки, изцедете ги и ги накълцайте. Добавете сол, черен пипер и накълцаните подправки, разбъркайте за известно време и супата ви е готова.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка