BGtop Кекс без масло за 5 минутки Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Кекс без масло за 5 минутки

Подготовка: 5 мин.
Готвене: 55 мин.
Порции: 16

Продукти:
4 яйца
500 мл течна сметана (с не по-малка масленост от 32%)
1.5 ч.ч. захар /може и 1 ч.ч./
1 пакетче ванилова захар или ванилия
0.5 ч.л. сол
2 ч.ч. брашно + пакетче бакпулвер
добавки на вкус

Начин на приготвяне:
Загрява се фурната на 160-170 градуса.
С миксер се смесват яйцата, захарта, сметаната и солта до леко сгъстяване, около минута-две. Добавят се брашното с бакпулвера и се разбърква до гладко тесто.
Пече се приблизително окло 55 мин, като проверявате с клечка за зъби.
Кексът може да се прави и с различни плънки. Изсипвате 1/3 от количеството във формата и слагате плънка, другата 1/3 част и пак плънка, отгоре последната 1/3. Плънката може да бъде различна:
1. 1 ч.ч.орехи + 1/2 ч.ч. кафява захар + 1 ч.л. канела
2. халва с мед и тахан
3. консервирани круши или праскови, подправени  с индийско орехче и канела
4. Различни сладка и мармалади


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка