BGtop Крем-супа с праз лук и картофи Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Крем-супа с праз лук и картофи

Прекрасна крем-супа с праз лук и картофи много подходяща за студените зимни дни.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 50 мин.
Порции: 6

Продукти:

1/4 чаша. зехтин
6 обелени и нарязани стръка праз лук (само бялата част)
6 средно големи картофа обелени и нарязани на кубчета
4 чаши пилешки или зеленчуков бульон (или вода)
1 клонка от прясна мащерка или малко суха (1/2 чаени лъжици)
2 чаши прясно мляко
2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
4 супени лъжици изцедено кисело мляко
сол
прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
В тенджера, загрейте зехтина и задушете праза на среден огън за 5-6 мин, докато стане станете прозрачен. След задушаването отделяме 2 супени лъжици от нарязания и запържен праз лук за гарнитура на супата в края. Добавете нарязаните картофи, бульона или водата и млякото. Оставете супата да заври, покрийте тенджерата с капак и оставете зеленчуците да се варят на слаб огън за около 25-30 мин. Последните 5 мин. ароматизираме супата с мащерката.
Оставете супата да се охлади за 10 мин. Извадете клончето мащерка (ако е прясна) и смелете зеленчуците в блендер. Върнете получената крем-супата отново в тенджерата. Добавете сол и черен пипер на вкус и накрая нарязания магданоз. Ако в този момент крем-супата ни се стори много гъста можем да я разредим с малко бульон или топло мляко.
Сервираме крем-супата в купички или дълбоки чинии като добавяме една супена лъжица изцедено кисело мляко във всяка порция. Гарнирайте с малко от задушения праз, който бяхме отделили преди варенето, и поръсете допълнително с прясно смлян черен пипер.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка