BGtop Палачинки - класическа рецепта Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Палачинки - класическа рецепта

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 10

Продукти:
2 яйца със стайна температура
1 чаша. брашно тип 500
1 щипка захар
1/4 ч.л. сол
1 + 1/4 чаша. прясно мляко
2 супени лъжици разтопено масло и отделно студено

За плънките:
течен шоколад,
шоколадов сироп,
мармалад или сладко по ваш вкус,
мед, плодове,
разбита сметана,
кашкавал и шунка,
нарязани на фино зеленчуци и т.н

Начин на приготвяне:
За палачинките, на първо място, разбийте яйцата с тел (не с миксер защото влиза много въздух и после при пърженето стават на шупли) и добавете млякото, пресятото брашно, разтопеното масло, захарта и солта. Разбийте добре с телта тестото.
Оставя се сместа да престои 1 час. Ако тестото е много гъсто (трябва да има консистенцията на боза), добавете малко мляко.


Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие с малко намаслена кухненска хартия. Сложете тигана на котлона да се сгорещи напълно.






Изсипвайте по малко от сместа и с бързи разклащащи движения разнесете тестото по цялото дъно. Печете в продължение на 1 мин. от едната страна, обърнете палачинката като можете ( не всеки може да ги подхвърля във въздуха :) аз ги обръщам с дървена шпатула) и ги печете още 30 сек. и от другата страна. Преди всяка следваща палачинка слагайте по една чаена лъжичка студено масло в тигана за да са по-вкусни.

Всяка готова палачинка можете да напълните по ваш вкус.








С течен шоколад,






с щоколадов сироп, може да добавите и разбита сметана,





със сладко или мармалад по ваш вкус,


или със филийки кашкавал и шунка.

Изобщо плънката е по ваш избор и вкус!!

Приятен апетит!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка