BGtop Много лесна закуска с хляб за тостер Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Много лесна закуска с хляб за тостер

Подготовка: 10-15 мин.
Готвене: 5 мин.
Порции: колкото искате, тук ви давам продуктите за 6 рола

Продукти:
Хляб за тостер 6 филийки
Пушено пуешко филе 6 филийки (може каквото искате филе)
Кашкавал по ваш вкус 6 филии нарязани като за тостер
Яйце 1 бр
Мляко 100 мл
Галета - колкото ви е необходимо за панировката
олио за пържене
краве масло за намазване

Начин на приготвяне:
Изрежете корите филийките за тостер и 





ги разточете с точилка (аз имам както ролка вижте снимката), за да ги направите колкото се може по-тънки.




Намажете филийките по цялата повърхност с краве масло и 





поставете върху всяка филийка по парче кашкавал и филийка пуешко.





Завийте ги здраво на ролка и ги фиксирайте с клечки за зъби.










В купа разбийте яйцето с млякото и изсипете галетата в една чиния (или натрошете сухар в блендер).









Потопявайте една по една ролките първо във яйчната смес и след това в галетата (натрошения сухар).
Наливаме около един пръст олио в тиган и го загряваме на не най-високата температура за да не изгорят ролките, пържим до златисто оцветяване и от двете страни. Поставете ги върху абсорбираща кухненска хартия за да се поеме излишната мазнина и са готови да им се насладите топлички.

Може и да ги изпечете във фурната: Застелете една тавичка с пергаментова хартия и ги наредете, печете ги в предварително затоплена фурна на 220 градуса до зачервяване. Ако имате спрей за мазнина ги напръскайте малко преди печене.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка