BGtop Много меки сиренки Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Много меки сиренки

Подготовка: 15 + 45 мин. втасване
Готвене: 20 мин.
Порции: 4

Продукти:
900 гр. брашно тип 500
2 пакетчета суха мая
1 водна чаша хладка вода
1 водна чаша хладко прясно мляко
1 водна чаша олио може и краве масло
3 ч.л. сол
5 ч.л. захар

За плънката:
800 гр. сирене
2 супени лъжици изцедено кисело мляко
2 яйца
малко черен пипер

Начин на приготвяне:
За тестото: В голяма купа изсипете хладкото мляко и хладка вода и в тях разтворете сухата мая заедно със захарта. Разбъркайте добре, а след това добавете брашното, солта и най-накрая излейте олиото (маслото) и разбъркайте добре, месете докато не получите хубаво кадифено тесто, което не лепне за ръцете ви. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. След това оставете тестото да втаса 30 мин., докато не приготвите плънката.
За плънката: Настържете сиренето на ренде, поставете го в купа, добавете киселото мляко, прясно смлян черен пипер и накрая двете разбити яйца и разбъркайте. 
Нарежете тестото на малки топки, всяка една топчица я разточете или раздърпайте на ръка да стане около 10 см. в диаметър, поставете в средата с лъжица от плънката и затворете като торбичка, след това натиснете навътре да залепне и я поставяте в тавата със съединението надолу, като преди това сте застлали тавата с пергаментова хартия. Поставяйте сиренките на разстояние една от друга, защото при печенето се надуват. Оставете да втасат 15 мин. завити с кърпа. Печете в предварително затоплена фурна на 175 градуса за около 20 минути може и на вентилатор ако имате.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка