BGtop Бърза и лесна бисквитена торта с шоколад и орехи Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Бърза и лесна бисквитена торта с шоколад и орехи

Тези, които обичат шоколада и сладкишите, трябва да видят следната рецепта!

Подготовка: 5 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 12

Продукти:
800 грама обикновени бисквити, става и с бисквити "Закуска"
100 грама (около една ч. чаша)  орехи (или лешници), изпечени и нарязани

За шоколадовия сироп
1 ч. чаша (200 грама) захар
1/2 ч. чаша (60 грама) какао на прах, без захар
1 ч. чаша вода
2/3 ч. чаша (150 гр.) краве масло
1 чаена лъжичка ванилов екстракт или една ванилия

За шоколадовия ганаш
1/2 чаша (120 гр.) течна сметана 36%
(120 гр.) шоколад с 70% какао

Начин на приготвяне: 
Първоначално начупете бисквитите на ръка на малки парченца в една голяма купа. В тиган с незалепващо покритие изсипете орехите (или лешници) и ги запечете на котлона за около 5 минути като непрекъснато ги бъркате с лъжица, след което ги изсипете в купата при натрошените бисквити.
За шоколадовия сироп: поставете в тиган малко захар, както и какаото на прах. Докато разбърквате сместа, изсипете малко от водата за да се смесят двата материала. След като добавите и маслото, поставете тигана на умерен огън и долейте останалата вода. Оставете да се вари в продължение на 7-8 минути, като сместа непрекъснато се разбърква. Когато го свалите от огъня, добавете екстракта от ванилия (ванилийката) и го оставете да се охлади за около 10-15 минути. 
След това изсипете сиропа в купата при сместа от бисквити и орехи и разбъркайте добре с голяма лъжица. След като завършите тази процедура, поставете на сместа в средно голяма тортена форма /около 20-22 см в диаметър/ , която се отваря отстрани, където с шпатула разпределете равномерно сместа на равен пласт. Докато приготвите шоколадовия ганаш, поставете формата в хладилника за около 30 минути - 1 час.
За да направите шоколадовия ганаш, налейте сметаната в малък тиган или тенджерка и загрейте добре, но да не завира. След това я изсипете върху шоколадовите парченца (предварително сте начупили шоколада) в една купа и оставете да се разтопи шоколада за около минута две. След това разбъркайте много добре шоколадовата смес докато стане гладка и лъскава, без парченца. Когато бисквитения блат се е стегнал добре изсипете шоколадовия ганаш върху тортата с бисквити (махнете пръстена на тортената форма. Обърнете внимание, че ганаша не трябва да е изстинал, но и да не е много горещ)!!! Съхранява се в хладилник около 3-4 часа за да стегне добре преди сервиране. 
И накрая, когато извадите тортата от хладилника, можете да я украсите с малко начупени запечени орехи или с шоколадови стърготини.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка