BGtop Домашно приготвени кроасани Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Домашно приготвени кроасани

Подготовка: 12 часа
Готвене: 20- 25 мин.
Порции: 20-30

Продукти:
1 чаша (250 ml) студено мляко
1/2 чаша (125 мл) вряла вода
1 с. л. суха мая
1/4 чаша (50 g) захар
3 3/4 чаша брашно тип 500
1 ч.л. сол
1 чаша и 2 чаени лъжички. замразено масло, било е във фризера и след това на стайна температура в продължение на 20 минути

Начин на приготвяне:
В голяма купа слагаме млякото и водата. Добавете маята и захарта, разбъркайте да се разтворят и оставете сместа  да шупне 5 минути. След това добавете брашното и солта и оформете грубо с ръце тестото на топка.

Прехвърлете тестото на чиста повърхност и месете, докато всички съставки се смесят за около 2 минути. Сложете тестото в купа намазана с масло и го оставете в хладилника да си почине за 1 час.
След 30 минути разстелете кухненска прозрачна мембрана на плота ( масата) и настържете маслото на едро ренде.
Разнесете настърганото масло върху мембраната и затворете мембраната като оформите квадрат. Притеснете много добре добре с ръце, за да се уверите, че няма въздух в така получената опаковка. Поставете във фризера за 30 минути.

След като е изминал един час от замесването, изваждаме тестото от хладилника и го разстиламе във формата на правоъгълник върху набрашнения кухненски плот (маса) с помощта на точилка.
В центъра на тестото поставете замразеното масло (на което сме свалили мембраната). Загънете отдясно и отляво тестото за да скриете вътре маслото и притиснете краищата с пръсти.
Завъртете тестото на 90 градуса и разточете отново с точилката за да му предадете правоъгълна форма.
Сгънете тестото от дясно и отляво, завийте го с мембрана и го сложете във фризера да поседи 1 час. След това извадете опакованото тесто от фризера, разопаковайте го и разточете и сгъвайте тестото по предходния начин. Поставете го пак опаковано в мембрана във фризера за още един час.
Направете тази операция още 2 пъти, на всеки 1 час. (Да съгласна съм играчка си е, но си заслужава)
Нарежете тестото на квадратни парчета. След това разрежете правоъгълниците диагонално.
С помощта на нож направете много малка цепка на основата и навийте парченцето тесто за да се образувате ролка. Завъртете краищата навътре.
Покрийте кроасаните с мембрана и ги оставете в хладилника за цялата нощ. На следващата сутрин ги наредете в тавичка застлана с хартия за печене, намажете повърхността им с разбит яйчен жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 200 ° С за 10 минути. След това намалете до 180 ° C за още 10-15 минути.
Можете да замразите (аз правя двойна доза :) като ще си играя поне да е за по-голямо количество и ги нареждам в пакети за по едно печене във фризера), оформените сурови кроасани и да печете когато искате.
заказ контекстная реклама

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка