BGtop Козуначени кифлички Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Козуначени кифлички

Продукти за 32 бр, една доза
2 яйца + 1 белтък (жълтъка остава за намазване отгоре)
Около 2/3 -1 ч.ч прясно мляко (Понеже яйцата са със различна големина, най-добре е в мерителна чаша да сложите 2-те яйца и белтъка и да долеете с прясно мляко докато се получи 1 и 1/2ч.ч течност.)
¼ ч.ч олио
1/2 ч.ч захар
1/2с.л прясно изцеден сок от лимон
1/4ч.л. сол
Около 4 и 1/3ч.ч брашно
1 с.л. суха мая
настъргана кора от един лимон
настъргана кора от един портокал

Начин на приготвяне:
Важно: Всички продукти трябва да са със стайна температура! От горните продукти се замесва тесто, на ръка или в машина за хляб на цикъл Тесто.
В купа (кошничката на машината за хляб) първо се слагат млякото и леко разбитите яйца, захарта, бъркайте докато се разтвори захарта, после прибавете олиото, сока от лимон и настърганата кора, брашното, в едно ъгълче солта и най-отгоре, в средата на брашното сложете маята. Измесете добре тестото, то трябва да стане гладко и еластично, но да остане меко. Оставя се да втаса на топло около час.
Тестото се разделя на 4, оформят се топки, като всяка топка се разточва на кръг с диаметър 28-30см. Кръгът се намазва с олио и се разрязва на 8 сегмента (като на снимката).



Взима се едно парче, разточва се допълнително, раздърпва се пръсти в основата, за да стане по широко, поставя се плънката


и се навива на кифличка.


Краищата леко се подвиват навътре.
Може да сложите каквато плънка ви харесва, солена или сладка: Сирене, настърган кашкавал и т.н. или течен шоколад, сладко (като при мен) локум и т.н.


Кифличките се подреждат в леко намаслена и набрашнена тава (или застлана с хартия за печене). Оставят се на топло, докато втасат и удвоят обема си. Намазват се с разбития с малко прясно мляко или олио жълтък и се поръсват със захар.
Пекът се в предварително загрята до 175 градуса С фурна, около 15-20 минути или докато придобият златисто-кафяв цвят.





Едната ми доза стана по-светла, а втората малко я попрепекох (на мен ми харесват така повече, но това е въпрос на вкус).

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка