BGtop Бърз обяд с картофи и бекон на фурна или на тиган Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Бърз обяд с картофи и бекон на фурна или на тиган

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 4

Продукти:
1 кг картофи
1 глава кромид лук
2 стръка праз лук
200 г бекон (шунка)
смлян черен пипер на вкус
щипка чубрица
2 с.л. олио

За заливката:
2 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
200 г извара
100 г кашкавал
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват (може да се сварят и обелени и нарязани на кубчета с малко вода и в микровълновата фурна за 8-10 мин). Обелват се и се нарязват на малки кубчета. Кромид лука и праз лука, без зелената част, се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио до златисто. Добавя се и бекона (шунката) нарязан на малки кубчета. Сварените картофи, лука, праза и бекона се смесват. Овкусяват се с черен пипер и чубрица и се подреждат в тава. Заливката се приготвя като към разбитите яйца се прибавя изварата, киселото мляко, брашното и се долива 1 ч.ч. вода. Картофите се заливат и се поръсват с настърган кашкавал. 
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 мин., до готовност, като последните 2 мин. може да се запече на грил функция. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз. (Ако правим запеканката с варени картофи се пече 15-20 мин на 200-220 градуса, ако са сурови 30-35 мин. на 180 градуса)

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка