BGtop Кифлички с кашкавал и сирене Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Кифлички с кашкавал и сирене

Подготовка: 120 мин.
Готвене: 35 мин.
Порции: 4

Продукти:
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
сирене - 250 гр.
кашкавал - 250 гр.
масло - 250 гр. или маргарин (стават и със свинска мас)
бакпулвер - 2 бр. (може и с 1 ч.л. сода, която разбъркваме в киселото мляко)
брашно - около 1 кг. (колкото поеме)

Начин на приготвяне:
Кашкавалът и сиренето се настъргват на много ситно ренде. Всички продукти се смесват като се оставя единия жълтък за намазване на кифличките преди печене. Брашното се прибавя постепенно. Омесва се средномеко тесто. Оставя се в хладилник поне за час и половина завито за да не съхне.
Разделя се на 8 топки. Всяка топка се точи на около 3 мм дебела кора. 
Реже се на 12 парчета (както се реже торта). Всяко парченце се навива на кифличка. 

Подреждат се в тава застлана с хартия за печене и се мажат с разбития жълтък с малко мляко. 
Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30-35 мин.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка