BGtop Лесна торта със сладкарски крем и шам за украса Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Лесна торта със сладкарски крем и шам за украса

Подготовка: 30 мин.
Готвене: 40 мин.
Порции: 12-14

Продукти:
За блата:
яйца - 5 броя
брашно - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.

За крема:
яйца - 4 жълтъка, за крема
ванилия - 2 пакетчета
брашно - 3 с.л.
прясно мляко - 1 л + за сиропиране
захар - 1/2 ч.ч.

За шама:
яйца - 4 белтъка, за украсата
захар - 1/2 ч.ч. за белтъците
за украсата настърган шоколад

Начин на приготвяне:
За блатовете разбийте половината захар с жълтъците на 5-те яйца, а другата половина - с белтъците. След това внимателно с дървена лъжица смесете двете части и прибавете бъркайки пресятото брашно. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златист цвят. 

Щом готовият блат изстине, се разрязва на 3 части с нож или конец.



За да приготвите крема сложете млякото да заври с половината захар. Жълтъците разбийте с останалата захар и добавете ванилията и брашното, до получаване на хомогенна смес. Прибавя се при непрекъснато и интензивно бъркане към врящото мляко и се бърка докато се сгъсти. (може да сложете малко краве масло докато е още топъл, става много по-вкусен)


За украсата разбийте белтъците с щипка сол и 1/2 ч.ч. захар на пухкав сняг. Сиропирайте блатовете с прясно мляко или сок от компот - според предпочитанията. Намажете ги с крема, за да споите тортата. Ако остане крем, намажете я отгоре.

Покрийте тортата с белтъците и поръсете с настърган шоколад за украса.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка