BGtop Павлова в индивидуални порции Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Павлова в индивидуални порции

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 1 ч. и 30 мин.
Порции: 10 - 12

Продукти:
5 белтъка от големи яйца (175 гр.) или 6-7 по-малки
1 ½ чаша захар (350 гр.)
2 ванилии на прах или няколко капки течна

За крема и за украсата:
500 ml прясна сметана (35%)
2-3 суп. л. захар
1 ванилия
400гр. ягодово сладко

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180oC и застелете с хартия за печене една плитка тава. Разпръснете захарта върху нея и я поставете във фурната, за да се загрее захарта за около 8-10 минути (внимателно не трябва да се карамелизира). Междувременно изсипете белтъците в по-голяма купа и започнете да ги разбивате с умерена скорост на миксера. Когато получи гъста стегната меренга, извадете горещата захар от фурната и при непрекъснато разбиване с миксера изсипете на струя горещата захар при разбитите на сняг белтъци с помощта на хартията. Продължете да разбивате, докато меренга изстине стане много стегната (почти твърда) и лъскава.
С помощта на по-голяма чаша нарисувайте кръгове върху хартия за печене и я сложете в плитка тава. Спрете миксера и бавно с шпатула вземайте няколко супени лъжици от меренга и ги разстилайте върху нарисуваните кръгове по листа за печене (с шприц е най-удобно), за да създадете слой с дебелина и форма на кръгъл диск. След това оформете стени с марега за да се получат кошнички. Намалете температурата на фурната на 120oC и се печте получените кошнички от меренга около час и 10 минути, докато добият приятен светло бежов цвят. Изключете фурната и оставете кошничките от меренга да се охладят във фурната.
Студената сметана изсипете в купата на миксера заедно със захарта и ванилията (може да сложите, малко от соса на сладкото от ягоди ако не искате ванилия, само че го прибавете 3-4 мин. след началото на разбиването) и започнете да разбивате на бързи обороти до като сметана се стегне и стане гъста, така че да държи форма.
Подреждаме изстиналите кошнички на поднос. Пълним всяка една с разбита сметана, върху сметаната поставяме внимателно от ягодовото сладко (може и със пресни ягоди поръсени с малко пудра захар)
и украсяваме всяка една малка "Павлова" с шприцована сметана.
Да ви е сладко!!!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка