BGtop Златисти пухкави пица - рулца Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Златисти пухкави пица - рулца

Подготовка: 10+30 мин.
Готвене: 20-25 мин.
Порции: 4-6

Продукти:
За тестото
200 мл хладка вода или мляко
1 средно яйце
25 гр масло меко
450 гр бяло брашно за хляб
1/2 чаена лъжичка захар
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка суха мая
1 чаена лъжичка смесени сушени подправки по ваш вкус

За плънката
125 нарязани консервирани домати
125g моцарела или Гауда, настъргана
50 г кашкавал чедър, настъргано
1 шунка на средни парчета
3-4 филийки шпек
3-4 филийки луканка (може да сложите и петрохан или сушеница)

Начин на приготвяне:
За тестото: Разбъркайте в купа маята, захарта, една част от брашното и водата на кашичка. Добавете разбитото яйце, солта и малко по малко от останалото количество брашно смесено със сухите подправки. Замесете меко тесто и го измесете добре като добавяте мекото масло. Оставете тестото завито с кърпа на топло място да втаса за 30 мин. 10 мин. преди края на втасването включете фурната да се загрее на 200 градуса С.
Междувременно подгответе останалите съставки.


Разточете тестото във формата на правоъгълник с размери 30см на 25см. Намажете с доматения сос като оставяте около см. по краищата, разположете колбасите равномерно и поръсете навсякъде със смесените два вида настърган кашкавал.

Навийте на руло и нарежете така оформеното руло на 12 парчета. Подредете в тава предварително застлана с хартия за печене. Имайте в предвид, че рулцата се надуват при печене, така че оставете достатъчно място помежду им за да не залепнат.

Поставете тавата да се пече в предварително загрятата фурна и се печете в продължение на около 20-25 минути, докато кашкавала се разтопи и тестото стане златисто.
Извадете рулцата от фурната и ги оставете леко да се охладят, преди да ги извадите от тавата. Те са особено вкусни сервирани леко топлички, но можете да ги ядете и студени, съхраняват се добре в добре затваряща се кутия за няколко дни.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка