Подготовка: 10+30 мин.
Готвене: 20-25 мин.
Порции: 4-6
Продукти:
За тестото
200 мл хладка вода или мляко
1 средно яйце
25 гр масло меко
450 гр бяло брашно за хляб
1/2 чаена лъжичка захар
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка суха мая
1 чаена лъжичка смесени сушени подправки по ваш вкус
За плънката
125 нарязани консервирани домати
125g моцарела или Гауда, настъргана
50 г кашкавал чедър, настъргано
1 шунка на средни парчета
3-4 филийки шпек
3-4 филийки луканка (може да сложите и петрохан или сушеница)
Начин на приготвяне:
За тестото: Разбъркайте в купа маята, захарта, една част от брашното и водата на кашичка. Добавете разбитото яйце, солта и малко по малко от останалото количество брашно смесено със сухите подправки. Замесете меко тесто и го измесете добре като добавяте мекото масло. Оставете тестото завито с кърпа на топло място да втаса за 30 мин. 10 мин. преди края на втасването включете фурната да се загрее на 200 градуса С.
Междувременно подгответе останалите съставки.
Разточете тестото във формата на правоъгълник с размери 30см на 25см. Намажете с доматения сос като оставяте около см. по краищата, разположете колбасите равномерно и поръсете навсякъде със смесените два вида настърган кашкавал.
Навийте на руло и нарежете така оформеното руло на 12 парчета. Подредете в тава предварително застлана с хартия за печене. Имайте в предвид, че рулцата се надуват при печене, така че оставете достатъчно място помежду им за да не залепнат.
Поставете тавата да се пече в предварително загрятата фурна и се печете в продължение на около 20-25 минути, докато кашкавала се разтопи и тестото стане златисто.
Извадете рулцата от фурната и ги оставете леко да се охладят, преди да ги извадите от тавата. Те са особено вкусни сервирани леко топлички, но можете да ги ядете и студени, съхраняват се добре в добре затваряща се кутия за няколко дни.
Коментари
Публикуване на коментар