BGtop Бързо суфле със спанак Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Бързо суфле със спанак

Подготовка: 15+10 мин.
Готвене: 10 -15 мин.
Порции: 4 - 6

Продукти:
0,5 кг спанак пресен, изчистен и измит добре или замразен
1 глава лук ситно нарязана
1 стрък праз лук, ситно нарязан
150 g трошено сламурено сирене
150 g шунка нарязана на кубчета
филийки стар хляб без корите или филийки хляб за тост
малко масло
настърган кашкавал колкото искате
2 яйца
3/4 ч. чаша мляко
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
В тенджерка или тиган запържете леко в малко олио лука, праза и спанака поръсете с прясно смлян черен пипер и добавете малко сол, внимавайте тъй като после ще добавите и саламуреното сирене. Внимавайте спанака да не се превари. Пожелание добавете пресен копър нарязан на ситно!
Дръпнете тигана от котлона и добавете сиренето, шунката и разбъркайте.

В съд от иенско стъкло ястие наредете филийките хляб след като са били намазани с малко масло и от двете страни.

Изсипете и разстелете на слой половината задушен спанак и отново слой хляб и слой спанак. Наръсете обилно с настъргания кашкавал по цялата повърхност.

Разбийте двете яйца с 3/4 от млякото и полейте равномерно навсякъде. 

Нека да престои ястието 10 минути за да се пропие добре хляба докато се загрее фурната до 220 градуса С и го сложете да се запече до зачервяване.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка