BGtop Карамелена торта с шоколадови блатове Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Карамелена торта с шоколадови блатове

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 12

Продукти:
за пандишпанения блат
5 яйца
125 г захар
125 г брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1 ванилия
30 гр какао

за сиропа
1 чаша захар
1 чаша вода
1 ванилия
лимонов сок 1/2

за карамелен крем
1 сака от ванилия на прах гарнитура
400 грама прясна сметана
1 оп. карамелени бонбони 100 гр.

за украса
готов сироп карамел и готов сироп шоколад

Начин на приготвяне:
Първо подгответе блата
Разбийте яйцата със захар и ванилия, докато увеличат обема си, побелеят и се сгъстят. Намалете скоростта до минимум и добавете брашното, след като сте го пресели предварително заедно с какаото. Излейте сместа в 24-сантиметрова форма за торта, след като първо сте застлали дъното с пергаментова хартия (ако тортената форма не се отваря от страни застелете и стените) и печете в предварително загрята фурна на 170 °С в продължение на 20 минути.
Оставя се да изстине напълно и се разделя с остър нож внимателно на три диска.
Алтернативно може да разделите сместа на три еднакви части и да я печете в 3 еднакви форми, ако имате, или на три пъти, като тогава няма да е необходимо да режете блатовете на части.
Подгответе сиропа. Сложете продуктите за сиропа в тенджера да заварят, докато захарта се разтопи. Оставете сиропа да се охлади.
Пригответе карамеления крем. Загрейте сметаната добре, но не да заври и залейте бомбоните (може да сложете и малко от карамеления сироп). 




Бъркайте докато се разтопят, сложете и ванилията. оставете в хладилник да се изстуди много добре и разбийте до сгъстяване.
Поставете в тортена чиния първия блат, сиропирайте го, намажете с разбития карамелен крем, поставете следващия, повторете предишната процедура. 


Поставете последния блат, сиропирайте го, намажете отвсякъде тортата и полейте със готовия карамелен сироп и направете шарки с шоколадовия.
Да ви е сладко!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка