BGtop Пиле лютика на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пиле лютика на фурна

Порции: 4

Продукти:
1 пиле (нарязано на порции)
1 буркан млени домати (500 гр.)
7-8 печени белени чушки (може и от буркан)
1 глава стар лук
скилидка чесън
олио
черен пипер, чубрица
сол
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:
В тиган сложете малко олио и запържете ситно нарязания лук. Добавете пилето нарязано на порции. Запържете месото, докато придобие златист цвят. 
Нарежете чушките на парчета и добавете млените домати, разбъркайте добре. 





Пресипете запърженото месо с лука в тавичка и добавете смлените домати с чушките. Сложете и подправките и долейте 1 ч.ч. вода и запечете за около 40 мин. в предварително загрята на 220 градуса фурна. Когато е готово поръсете със ситно нарязан чесън и магданоз.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка