BGtop Пица със сос Болонезе Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пица със сос Болонезе

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 25-30 мин.

Продукти:
За тестото:
Брашно тип 500- 4 чаши чай
Прясна мая 60 грама или 2 пак. по 9 грама суха мая
Вода 1 ч.ч. хладка
Захар 1 чаена лъжичка
Зехтин 3 1/2 супени лъжици
Сол 1 чаена лъжичка

За соса:
Кайма (по ваш избор) 500 гр
Зехтин 4 супени лъжици
Вино червено 1/2 ч.ч.
Доматено пюре 1 супена лъжица
Лук 1 глава нарязана на ситно
сол-пипер
Червен пипер сладък 1/2 чаена лъжичка
Дафинов лист 1
Магданоз 1 супена лъжица нарязан
1 1/2 домата нарязани на филийки (за отгоре по желание
Кашкавал 200гр настърган или Гауда

Начин на приготвяне:
За тесто: Разтворете маята в купа с хладка вода, добавете захар и оставете да шупне 8 минути. В голяма купа пресейте брашното, направете кладенче в центъра и изсипете захтина, разтворената мая и солта. Омесете и при необходимост добавете малко вода или брашно, за да получите тесто, което е еластично и не лепне за ръцете. 
аправете топка и я оставете покрита с кухненска мембрана в купата, докато удвои обема си. За втори път намесете и отново оставете тестото да втасва.

За плънката: Задушете в зехтин в плитък тиган каймата заедно с червения пипер и прясно смлян черен пипер докато каймата промени цвета си. Добавете нарязания на ситно лук, продължете да задушавате и добавете доматеното пюре. Разбърквайте добре, когато и лука е омекнал налейте виното и оставете 3-4 минути да поври за да се изпари алкохола. Добавете дафиновия лист (ако искате класическия вкус на сос болонезе вместо дафинов лист сложете заедно с лука настърган морков и ситно нарязана целина), солта и затворете тигана с капак, намалете огъня и оставете да се готви. Когато каймата е готова (опитайте я) дръпнете от огъня, извадете дафиновия лист, добавете магданоза и разбъркайте.
Разточете тестото в кръгла форма или на правоъгълник с размери малко по-големи (1-2 см.) от тавата в която ще печете. Намажете тавата (кръгла или правоъгълна) с олио, разположете разточеното тестото и подгънете излишното по страните за да се получи ръб. Изсипете равномерно върху тестото плънката. Нарежете доматите на резени и ги поставете върху каймата. 
Покрийте пицата с настъргания кашкавал или Гауда. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. 

Извадете от фурната и нарежете готовата пица за сервиране.


По желание можете да сложете и зелена чушка нарязана на филийки отгоре.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка