BGtop Канелони с пилешко Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Канелони с пилешко

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 30-40 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
1 кутия канелони
1/2 килограм пилешки гърди
2 глави лук и 1 скилидка чесън (нарязани на дребно, но не в блендера)
Пресни узрели домати около 1кг.
½ чаша бяло вино
Масло, 2 супени лъжици
Брашно, 2 супени лъжици
2 чаши мляко + 1 за заливане
2 яйца
малко настъргано индийско орехче
1 ½ чаша настърган кашкавал Грюер
200 g бяло саламурено сирене
малко олио

Начин на приготвяне:
Помолете в магазина да ви смелят пилешките гърди на кайма или ги нарежете много на ситно. Запържете пилешката кайма с лука и чесъна, докато се зачервят. Поръсете с прясно смлян черен пипер и подправете на сол. Налейте виното и оставете да поври докато се изпарят всички течности.

За бешамела: Поставете маслото в тенджера и оставете да се разтопи, добавете брашното. Запържете до златисто като разбърквате постоянно. Добавете млякото разбърквайки непрекъснато. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте, варете на умерен огън в продължение на 8 минути, но разбърквайте непрекъснато, за да се избегнете загаряне или да стане на бучки бешамела. Когато се сгъсти, дръпнете от огъня и добавете при непрекъснато бъркане яйцата и индийското орехче.
Настържете доматите на ренде и и изхвърлете люспите. В купа смесете бешамела, половината от настърганите домати, задушеното пилешко с лука и чесъна, половината от настъргания кашкавал и сиренето.
Намажете правоъгълна форма с олио (пирекс, иенска или тава) на дъното на тавата изсипете останалите настъргани домати да го покрият. Напълнете канелоните и ги подредете един до друг (може да ги попарите с малко водичка първо, но и да са сухи пак става). Няма нужда да внимавате, чак толкова много с пълненето :) и да не е перфектно пак са много вкусни. Изсипете отгоре им 1 чаша мляко и полейте с останалия бешамел. Поръсете със останалия кашкавал. 
Печем 30-40 мин. в предварително загряна фурна на 180 градуса до зачервяване,

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка