BGtop Картофи със сирене, кисело мляко и яйца на фурна Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Картофи със сирене, кисело мляко и яйца на фурна

Продукти:
3/4 кг. картофи - 750 гр.
4-5 с. лъжици разтопено краве масло
250 гр. сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Сврете ги до готовност, но да не се разпадат. (може и да ги сварите необелени и после да ги нарежете, но за мен да се варят обелени и нарязани става по-бързо.) 
Половината от тях нареждаме в намазана с масло тавичка и поръсваме с  натрошеното сирене. Отгоре нареждаме останалите картофи и ги поливаме с разтопеното масло. 
Разбиваме киселото мляко с яйцата, сол на вкус и малко прясно смлян черен пипер.
Заливаме ястието и запичаме в силна фурна до зачервяване.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка