BGtop Фалшива торта Гараш Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Фалшива торта Гараш

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 10-12

Продукти:
6 яйца,
45 грама какао,
100 грама смлени орехи,
125 грама по-меко масло,
100 грама захар (или пудра захар), три лъжици ром, коняк или ликьор,
три ванилии.

Начин на приготвяне:
Първо разбиваме захарта и маслото така, че да се получи пухкав крем, а после добавяме към него един по един и шестте жълтъка от яйцата. Отново разбиваме хубаво и слагаме ванилията и какаото. Продължаваме да бъркаме, докато пред нас се получи напълно единна смес.
След това взимаме една трета от крема и го отделяме в хладилника, където да стегне, а към останалата част от крема прибавяме смлените орехи и белтъците, които сме разбили на сняг. Трябва обаче да внимавате при бъркането им, за да не спадне крема – затова бъркайте отдолу нагоре.
След това взимаме тортена форма, покрита с хартия за печене и изсипваме сместа като слагаме да се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна. Достатъчни са 45 минути. После изваждаме блата и го оставяме да поизстине, след което го сиропираме с алкохола и го намазваме с отделения преди това крем
И така нашата фалшива торта Гараш е вече съвсем готова. Ако обичате да я хапвате студена, може да я оставите за още малко в хладилника. А после си знаете – режете вкусните парчета и си доставяте цялото удоволствие на света. Е, не е особено диетично, но пък после ще му мислим.

Добър апетит и да ви е сладко на всички!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка