BGtop Телешко задушено в гювеч Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Телешко задушено в гювеч

Прекрасно телешко задушено в гювеч, ухаещо на подправки и топящо се в устата.
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 3 часа и 30 мин.
Порции: 6

Продукти:
1 1/2 кг. телешко месо, плешка
Зехтин
1 чаша. бяло или червено сухо вино
1 дафинов лист или 1 стрък пресен розмарин или 1 стрък мащерка
Сол и черен пипер
По желание:

3 моркова,
3 глави лук,
3 домата,
5 скилидки цели чесън,
5 картофа,
1/2 чаена лъжичка лют червен пипер или едно чушле ,
1 чаша сухо бяло или червено вино


Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200° C. Измийте месото, поставете го в гювеча, поръсете го добре от всички страни със сол и черен пипер и го намажете обилно със зехтин. Добавете виното и дафиновия лист или розмарина или мащерката. Затворете гювеча с капака му (или го увйте много добре с пергаментова хартия) и го поставете във фурната, след половин час намалете температурата на 130° C и да оставите месото да се задушава 3 часа и половина общо, докато омекне напълно. (след първите 2 часа, отворете капака (хартията), проверете да не е останало на сухо месото и прибавете ако е необходимо малко гореща вода).
Ако решим да сготвим това ястие със зеленчуци: Ако искате, добавете суровите зеленчуци нарязани на едро (морковите, лука, картофите, доматите) и чесъна още в началото около месото, като първо го осолим  и наръсим с черния пипер и лютия чевен пипер (или нарежете на ситно чушлето и го смесете със зеленчуците). В този случай не е задължително да добавяме виното.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка