BGtop Пиле с винен сос, гъби и горчица Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пиле с винен сос, гъби и горчица

Задушено пилешко с винен сос, гъби и горчица.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
1 пиле около 1800 г, нарязано на порции (или бутчета, или пилешки гърди само)
500 g гъби, почистени и срязани през средата само
1/2 ч. ч. зехтин
2 средна глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън, смачкани на пюре
1 ч. ч. бяло вино
1 супена лъжица дижонска горчица
2 дафинови листа
2 супени лъжици пресен риган (нарязани на ситно листа), или
1 ½ ч. л. сух, смлян

Начин на приготвяне:
Измийте парчетата пилешко месо, подсушете ги и поръсете със сол и прясно смлян черен пипер. Поставете широка, голяма, плитка тенджера върху силно сгорещен котлон, без да добавяте зехтин, и я оставете да се сгореши добре. Сложете пилето и след 2 минути добавете половината от зехтина и запържете пилето от двете страни. Добавете лука, чесъна, дафиновия лист, разбъркайте и гответе в продължение на 2 минути и добавете гъбите. Разбърквайте и гответе още 2 минути и добавете виното.
След като заври, добавете 1 чаша вряла вода (не повече, защото гъбите ще пуснат и своя сок), намалете котлона на половина, затворете тенджерата с капак и варете в продължение на около 50 минути. Само при необходимост добавете гореща вода по време на готвене.
Когато пилето е готово, вземете 1/2 черпак от пилешкия сос (с 2-3 парченца гъби и лук) и го разбъркайте с горчицата, ригана, солта, прясно смлян пипер и останалия зехтин. Изсипете тази смес към ястието и просто разклатете тенджерата. Увеличаване силата на огъня, нека ястието заври силно, така че сосът да се сгъсти.
Сваля се от огъня, поръсва се с магданоз и сервирайте. Можем да придружим това ястие със зелена салата, пържени картофи, сварен ориз или просто хляб. 

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка