BGtop Стифадо с телешко в гювеч Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Стифадо с телешко в гювеч

Стифадо с телешко в гювеч, което се топи в устата.
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 1 час и 50 мин.
Порции: 6

Продукти:
700 гр. телешко месо от бут
700 гр. арпаджик
100 мл сухо червено вино
500 мл вода
3 с.л. винегрет
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
3 зрънца бахар
1 стрък розмарин
1 пръчка канела
сол
черен пипер
зехтин

Как се бели арпаджик лесно
Начин на приготвяне:
Арпаджикът се накисва в студена вода за да се обели по-лесно. После се обелва и се оставя настрана. Месото се почиства от ципи и жилки, и се нарязва се на едри парчета. Няколко супени лъжици зехтин се загряват в тенджера и в нея се запържва месото от всички страни, докато промени цвета си. Добавя се винегретът и след една минута се изсипва виното. Оставя се да заври и се добавят доматеното пюре, нарязаният розмарин, канелата, бахарът и водата. Ястието се подправя на вкус със сол и черен пипер и се пресипва в гювеч. Похлупва се и се оставя да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час или докато се месото омекне напълно.
Обеления арпаджик се запържва
В отделен съд се загрява малко зехтин и в него се сотират лукчетата за 10 минути, като се добавят на порции, колкото да покрият дъното на съда. Разбъркват се често. Всяка готова порция се изсипва при месото. Когато целият арпаджик е добавен, ястието се поръсва със захарта и се оставя да се пече още 30-40 минути. Докато се готви Стифадото, след като е добавен арпаджикът, не се разбърква повече, а само се поклаща гювеча от време на време. Последните 10 мин. може да го отворите и да увеличите фурната за да се запече отгоре.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка