Подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 4
Продукти:
2 пилешки гърди, нарязани на ленти с еднаква дебелина
1 средна глава лук фино нарязана
2 скилидки чесън
2 червени ябълки нарязани на кубчета
1 \ 2 чаша бяло вино
1 чаша вода или пилешки бульон
3 супени лъжици изцедено кисело мляко или заквасена сметана
3 супени лъжици слънчогледово олио
2 супени лъжици къри
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на еднакви ивички.
Поръсете получените лентички пилешко с 1 с.л. къри, сол и прясно смлян черен пипер натрийте го добре и го оставете настрана.
Нарежете на малки кубчета ябълките като ги обелете и почистите от семките. Нарежете на ситно главата лук и скилидките чесън.
Запържете пилето в слънчогледово олио на силен огън, докато просто смени цвета си порозовее леко и го извадете от тигана.
В същия тиган на средна температура запържете лука първо, докато стане стъклен и добавете нарязания чесън. Добавете 1 с.л. къри и в края на ябълките. Продължете да задушавате при непрекъснато разбъркване за още 1-2 минути, върнете обратно пилето и добавете виното.
Оставя се да се изпари алкохола на виното (в противен случай ястието ще горчи) и се добавя вода или пилешки бульон.
Оставете да къкри за около 10 минути и добавете на края киселото мляко (заквасената сметана), сол и прясно смлян черен пипер на вкус, разбъркайте добре за да се получи хубав сос. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко вода или пък ако е твърде рядък, просто продължете да готвите докато се сгъсти. Може да добавите ситно нарязан магданоз и ситно нарязано червено чушле, ако сте любители на лютото.
Приятен апетит!!!
Аз сервирам това ястие със сварен ориз Uncle Bens.
Коментари
Публикуване на коментар