BGtop Световно известното пиле с къри, но с ябълки Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Световно известното пиле с къри, но с ябълки

Пиле с къри и ябълки, задушено с вино и поднесено със пухкав ориз.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 4

Продукти:
2 пилешки гърди, нарязани на ленти с еднаква дебелина
1 средна глава лук фино нарязана
2 скилидки чесън
2 червени ябълки нарязани на кубчета
1 \ 2 чаша бяло вино
1 чаша вода или пилешки бульон
3 супени лъжици изцедено кисело мляко или заквасена сметана
3 супени лъжици слънчогледово олио
2 супени лъжици къри
сол и прясно смлян черен пипер
Нарежете пилето
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на еднакви ивички. 
Поръсете с подправки
Поръсете получените лентички пилешко с 1 с.л. къри, сол и прясно смлян черен пипер натрийте го добре и го оставете настрана. 
Нарежете ябълките на кубчета
 Нарежете на малки кубчета ябълките като ги обелете и почистите от семките. Нарежете на ситно главата лук и скилидките чесън.
Запържете пилето
Запържете пилето в слънчогледово олио на силен огън, докато просто смени цвета си порозовее леко и го извадете от тигана.

Задушете лука, чесъна и ябълките
В същия тиган на средна температура запържете лука първо, докато стане стъклен и добавете нарязания чесън. Добавете 1 с.л. къри и в края на ябълките. Продължете да задушавате при непрекъснато разбъркване за още 1-2 минути, върнете обратно пилето и добавете виното.
Налейте вино и бульон
Оставя се да се изпари алкохола на виното (в противен случай ястието ще горчи) и се добавя вода или пилешки бульон. 
Оставете ястието да се сгъсти
Оставете да къкри за около 10 минути и добавете на края киселото мляко (заквасената сметана), сол и прясно смлян черен пипер на вкус, разбъркайте добре за да се получи хубав сос. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко вода или пък ако е твърде рядък, просто продължете да готвите докато се сгъсти. Може да добавите ситно нарязан магданоз и ситно нарязано червено чушле, ако сте любители на лютото.
Приятен апетит!!!

Аз сервирам това ястие със сварен ориз Uncle Bens.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка