BGtop Познатите на всички ни от детството "Агнеси" Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Познатите на всички ни от детството "Агнеси"

Готвене: 45 мин.
Порции: 10

Продукти:
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
200 гр меко масло
2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч. ч. брашно
2 ванилийки

Начин на приготвяне:
Разбиваме мекото масло с едната чаша пудра захар и едната ванилийка с миксер до получаването на пухкав крем. Прибавяме на части пресятото брашно,
смлените орехи и накрая разбитите на сняг белтъци като разбъркваме внимателно с шпатула за да не спадне обема на белтъците (в сладкиша не се добавя набухвател както видяхте).
Готовата смес изсипваме в добре намаслена и поръсена с малко брашно форма (силиконова или тавичка) и заглаждаме с шпатулата повърхността. Печем сладкиша в предварително загрятата на 180 градуса С фурна за 15-20 минути (направете все пак проверка с клечка за зъби). (по-добре печете сладкиша в по-голяма тавичка за да стане по-тънък)

Готовият блат оставяме добре да се охлади, защото глазурата задължително трябва да се нанесе върху идеално изстинал блат. Разбиваме жълтъците на водна баня с втората чаена чаша пудра захар и втората ванилийка на пухкав крем.


Нанасяме глазурата равномерно върху добре охладения блат, заглаждаме  и оставяме минимум за 12 часа да стегне.

След това нарязваме на малки правоъгълници или ромбове. (цвета на агнесите отгоре зависи от цвета на жълтъците, с домашни яйца стават прекрасно жълти)

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка