BGtop Свинско със сладко кисел сос Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Свинско със сладко кисел сос

Порции: 4-6

Продукти:
1 кг свинско месо, нарязано на малки кубчета
2-3 супени лъжици соев сос
1 ч.л. царевично нишесте

За сладко-киселия сос
1/4 чаша. захар
2 супени лъжици кетчуп
2 супени лъжици соев сос
1/4 ч.л. сол
1/2 чаша сок от ананас
1/4 чаша ябълков оцет
1 супена лъжица царевично нишесте разтворено в 4 супени лъжици вода

За панировката
1/3 чаша брашно
1/3 чаша. царевично нишесте
1 яйчен белтък леко разбит
1 супена лъжица олио
1/3 чаша гореща вода или малко повече, ако е необходимо

Други продукти
1 морков
1/2 червена чушка
1/2 зелен пипер
1/2 чаша. парчета от ананас от консерва
3 чаши олио за пържене

Начин на приготвяне:
Предлагам ви рецептата за прекрасно, автентично сладко-кисело свинско просто да си оближеш пръстите. Най-известната рецепта от Китай, тази, която обичат всички европейците и не само, се разкрива пред вас в цялата си величествена ... простота. Опитайте струва си!!
Рецептата е от sitechinesefood.about.com и е божествена. Материалите изглеждат много и начинът на приготвяне сложен, но повярвайте ми не е така. Достатъчно е да следвате точно всички етапи на подготовка и особено дозите. ( Мерете всичко с една и съща чаша) За още по-автентичен вкус, прескочете кетчупа от сладко-киселия сос и ще имате оригиналния сладко-кисел сос.
Нарежете първо свинското месо на ленти и след това на малки кубчета и мариновайте в купа със соев сос и 1 чаена лъжичка. нишесте за 20 минути.
За да се подготви сладко-киселия сос, сложете в купа захарта, кетчупа, соевия сос, сол, 


сока от ананас от консервата и оцета. Разбъркайте добре и оставете настрани. В една чаена чаша разтворете царевичното нишесте във водата и оставете и това настрана.
Обелете моркова и го нарежете на тънки диагонални филийки или кръгчета. Почистете чушките от семките и ги нарежете на кубчета.
За панировката сипете в купа брашното и царевично нишесте. Добавете белтъка леко разбит и олиото и разбъркайте добре. Добавете топла вода (не гореща), трябва да се получи гъста смес. (панировката не трябва да бъде рядка)
Поставете дълбок тиган (най-добре е ако имате уок) налейте олиото и оставете да се загрее добре, когато е добре загрят натопете няколко парчета от свинското месо в панировката  и ги сложете да се изпържат от всички страни. Внимавайте да не препълвате уока или тигана, които ще използвате за пърженето, защото тогава резултатът няма да бъде толкова добър. Трябва да се пържат на висока температура и бързо до златисто и ги извадете на кухненска хартия да се отцеди мазнината. 

Сложете в тигана (уока) нарязаните зеленчуци и ананаса, запържете ги на силен огън. Добавете изпърженото месо и предварително приготвения сладко-кисел сос и оставете да заври. След около 5 мин( зеленчуците трябва да останат леко хрупкави) добавете разтвореното от преди царевично нишесте и разбъркайте много добре.

Опитайте за да се уверите, че ястието е добре на вкус и ако е необходимо (изключено, ако сте спазили препоръчителните дози), добавете сол или оцет.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка