BGtop Гювече с картофи с бекон, праз и кашкавал Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Гювече с картофи с бекон, праз и кашкавал

Бърза вечеря с картофи, пушен бекон, кашкавал и праз лук запечени в гювече.
Може би един от най-тормозещите въпроси е „какво да направя набързо за вечеря/обяд“. След дълъг работен ден много често не ни се занимава с творене на кулинарни шедьоври и ни се иска набързо да направим нещо, да хапнем и да се отдадем на релакс.

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 1 ч. и 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
1 кг картофи
200 г пушен бекон
1 стрък праз лук
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. индийско орехче
2 ч.ч. настърган микс от сирена по ваш вкус
1 с.л. краве масло

Начин на приготвяне:
Картофите се белят и измиват. Варят се 40 минути в подсолена вода. 
Празът се почиства, измива и реже на колелца. 
Беконът се реже на фини парчета.
В тиган се загрява зехтина на умерена температура и празът се задушава докато омекне.
Добавя се бекона и след 2-3 мин. се маха от огъня.
Взема се гювечето. Маже се дъното и околния ръб с краве масло.  Картофите се режат на кръгове. 
Редят се ред картофи, ред бекон и праз. Поръсва се индийско орехче. После пак ред картофи, ред бекон и праз. Накрая се завършва с картофени кръгове. 
Ястието се полива с 1 ч.ч. картофен бульон. Поръсва се с микса от сирена. 
Пече се на умерена фурна 20-30 минути. След готовност се оставя да изстине и тогава се реже се на парчета.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка