BGtop Много вкусен сладкиш с четири вида крем Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Много вкусен сладкиш с четири вида крем

Подготовка: 30 мин.
Готвене: 15 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
За блата:
1 чаена чаша нарязани орехи предварително леко запечени
1 кафяна чаша захар
½ чаена чаша масло
1 чаена чаша брашно

За крема със сирене "Крема":
1 пакетче сирене крема - 125 гр. или сирене Маскарпоне (като за Тирамису)
1/2 чаена чаша пудра захар
1 кутия течна сладкарска сметана - 200 мл.

За крем "Ванилия":
1 пакетче крем ванилия на Д-р Йоткер без варене
прясно мляко според указанието на опаковката -300 мл

За шоколадовият крем:
1 пакетче крем шоколад на Д-р Йоткер без варене
прясно мляко според указанието на опаковката - 300мл

За гарниране отгоре:
1 опаковка сладкарска сметана - 200 мл.
натрошен или настърган шоколад,или друга различна гарнитура според желанието

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната  на 180 градуса. Разбиваме с миксер маслото със захарта на пухкав крем и добавяме брашното разбъркваме с шпатула и 
най-накрая добавяме и орехите и пак разбъркваме леко. Намазняваме подходящ съд и разстиламе сместа. Печем до порозовяване и изваждаме да се охлади.

Приготвяме си кремовете: Крем "Ванилия" и Крем "Шоколад" според упътването на опаковката.


За крема със сирене "Крема": Слагаме крема сиренето в подходящ съд за разбиване. Добавяме захарта и сметаната и разбиваме на гъст крем.
Започваме да сглобяваме сладкиша: 
Първо се нанася крема с крема сирене, след това Крем ванилията, най-отгоре Крем шоколада и 
завършваме със разбит сметанов крем (разбиваме много студената сладкарска сметаната с малко захар до сгъстяване). 


Наръсваме с настърган шоколад и поставяме в хладилник да стегне.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка