BGtop Софрито от Керкира Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Софрито от Керкира

Национално ястие от Керкира, Гърция.
Подготовка: 5 мин.
Готвене: 1 час и 10 мин.
Порции: 4

Продукти:
1 кг телешки пържоли
1 ч.ч. бяло вино
1 глава лук
2 с.л. ситно нарязан магданоз
5 скилитки чесън
2 дафинови листа
розмарин
майорана
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Телешките пържоли се овалват от двете страни в брашно и се запържват в загретия в дълбок тиган зехтин. Веднага щом пържолите се поставят в тигана, се добавят пресованият чесън, ситно нарязаният лук, дафиновият лист, розмаринът, майораната, солта и череният пипер. Когато пържолите съвсем леко са се изпържили, се добавя ситно нарязаният магданоз, разбърква се и се добавя виното и се оставя 2-3 мин. за да се изпари алкохола. Добавя се и вода, колкото да покрие пържолите. Оставя се със затворен капак и на много слаб огън около 1 час или до готовност. Сервира се с гарнитура от пържени картофи или ориз.



Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка