BGtop Мързелива баница с гъби Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Мързелива баница с гъби

Много вкусна и лесна мързелива баница с гъби с ниско съдържание на мазни.
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 40 мин.
Порции: 12

Продукти:
400 грама различни видове кашкавал с ниско съдържание на мазнини (например Gouda, Regato, Cheddar)
200 гр. гъби по ваш избор
1 с.л. зехтин (може и олио)
1 малка глава лук
3 яйца
1 нискомаслено кисело мляко
1 чаша брашно тип 500
2 супени лъжици бакпулвер
100 g маргарин или краве масло

Начин на приготвяне: Настържете различните видове кашкавал на едро ренде. Нарежете гъбите на филийки. В тиган с незалепващо покритие, загрейте зехтина и добавете ситно нарязания лук. Разбърквайте лука 2-3 минути докато стане стъклен и след това добавете гъбите.
Разбърква се в продължение на 7-8 минути и се отстранява от огъня. Оставете да се охлади леко и добавете сирената, добре разбитите яйца и след това изсипете киселото мляко. Размесете всичко много добре, добавете брашното заедно с бакпулвера.
И накрая, добавяме маргарина, който леко сме разтопили (да не е горещ), за да го направим течен и да може да се смеси добре с нашата смес.
Намазняваме много добре със зехтин една тава с размери 25-30 см. или съд от огнеупорно стъкло, сместа се излива мързеливата баница с гъби и се пече на 180 градуса до зачервяване.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка