BGtop Лесна шоколадова торта с течен шоколад или шоколадов крем Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Лесна шоколадова торта с течен шоколад или шоколадов крем

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
шоколад - 200 гр.
масло - 200 гр.
яйца - 5 броя
брашно - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
ванилия - 1 капсула течна
шоколад - течен, за намазване

Начин на приготвяне:
Разтопете на слаб огън натрошения шоколад и маслото в дълбок съд на водна баня. След това го свалете от котлон, прибавете захарта и бъркайте до получаването на хомогенна смес. 








Изчакайте да изстине и започнете да прибавяте яйцата. Бъркайте непрекъснато, а след това добавете брашното и течната ванилия. 
Изсипете сместа в тавичка и сложете да се изпече в предварително загрята до 190 градуса фурна за около 20-25 минути.
След като извадим тортата я обръщаме на поднос и разрязваме блата на 2 части с помощта на конец. Намажете с течен шоколад между двата блата, а после и цялата торта. 
Или направете лесен крем от: 2 чаши мляко, 1 чаена чаша захар, 3 супени лъжици брашно, 1 яйце, 1 млечен шоколад.
Изсипете в малка тенджерка млякото и го оставите да се загрее добре. Разбийте яйцето в купа със захарта и брашното и ги прибавете към топлото мляко. Бъркайте непрекъснато, на бавен огън, за да може яйцето да се хомогенизира в сместа. Когато се получи хомогенна смес може да добавите и натрошения
шоколад.
По желание може да направите украса с помощта на шприц. 
Тортата е изключително лесна за приготвяне и невероятно вкусна.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка