BGtop Канелони с колбаси Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Канелони с колбаси

Подготовка: 15-20 мин.
Готвене: 40-45 мин.
Порции: 6-8 (24 канелони)

Продукти:
Канелони един пакет
Колбаси по ваш вкус 340 гр. нарязани на требно
Сметана 100 грама
100 гр настърган кашкавал
Кашкавал "Гауда" 250 грама настърган
Яйце 1 бр
Праз лук нарязан 1 бр
Магданоз 1/2 китка ситно нарязан
Домати от буркан 400 гр. може и пюре 4 лъжици размито в малко вода
Мляко 250 мл
Масло 50 гр
Лук нарязан 1 бр
Червено или розе вино 4 супени лъжици
Сол - черен пипер - риган - джожен

Начин на приготвяне:
В тиган поставете маслото да се стопи и добавете ситно нарязаните колбаси, нарязания лук и праза. Задушете добре зеленчуците и парченцата колбаси и добавете виното. Оставете да се изпари алкохола 3-4 мин. и добавете сол, прясно смлян черен пипер, риган, джоджен, магданоз, половината доматен сок (или размитото доматено пюре), разбърква се и се оставя да изстине.
След като се охлади, добавете половината от настъргания кашкавал, сметаната, яйцето и разбъркайте добре. Започваме да пълним с малка лъжичка канелоните. Намажете с масло пирекса (тавичка от иенско стъкло), разстелете малко доматен сос (размито доматено пюре) на дъното
и подредете легнали канелоните в редица долепени един за друг. Изсипете останалия доматен сос (размитото пюре) върху напълнените канелони, поръсва се с останалите настъргани кашкавали и след това се излива млякото. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за 40 до 45 минути, за да се стопят кашкавалите и омекнат канелоните.
През първите 20 минути печете ястието покрито с алуминиево фолио, което след това се отстранява и се запича до зачервяване. Сервирайте канелоните топли. Приятен апетит!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка