BGtop Леко руло "Стефани" от пуешко месо с гъби Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Леко руло "Стефани" от пуешко месо с гъби

Много леко руло "Стефани" от пуешко месо с гъби, подходящо за диета.
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 60 мин.
Порции: 4-6

Продукти:
1 кг кайма от пуешко месо (става и с пилешко)
600 гр. гъби (нарязани на ситно с блендера)
2 средни глави лук (ситно нарязани)
3-4 филии хляб накиснати във вода или мляко (само кората)
1 яйце
3-4 супени лъжици прясно мляко
2-3 супени лъжици горчица
1 морков настърган (по избор)
малко сух риган
малко сух кориандър
малко сладък червен пипер
зехтин
сол, прясно смлян пипер
4 варени яйца (за плънката)

Начин на приготвяне: 
Включете фурната да се загрее до 180 градуса и застелете една тавичка с пергаментова хартия.
Разстилане на каймата и разполагане на яйцата
Изсипете в голяма купа каймата, гъбите, хляба, добре изцеден и намачкан, и всички останали съставки, с изключение на зехтина. Омесете много добре до хомогенизиране на всички съставки на каймата. Добавете малко зехтин и навийте на руло. (вижте снимките)
Разстиламе каймата върху лист пергаментова хартия на пласт с дебелина 2 см. и разполагаме сварените яйца.
Завиване на руло
Готовото руло
Във форма за кекс
За по-лесно става и във формичка за кекс като първо я намажете добре с мазнина. След това застилате дъното с кайма, слагате слой кайма около 1 см. и около стените, разполагате сварените яйца и покривате с останалата кайма като притискате много добре, за да не останат дупки пълни с въздух.
Разполагаме рулото в тавата, която бяхме застлали с пергаментова хартия, след като първо полеете малко зехтин. Покрийте тавата с пергаментова хартия после с алуминиево фолио и печете около 1 час. Ако искате 10 минути преди края можете да го откриете, за да се зачерви апетитно.
Леко руло "Стефани" от пуешко месо с гъби сервирано с картофи на фурна и салата
Сервирайте с печени картофи, пюре или сварен ориз и салата.




Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка