BGtop Пилешки рулца с крема сирене и печена червена чушка, увити в бекон Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пилешки рулца с крема сирене и печена червена чушка, увити в бекон

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 20- 30 мин.
Порции: 4

Продукти:
4 пилешки филета
1 пакетче крема сирене
2-3 печени червени чушки,
8 лентички (дълги) бекон
сол и прясносмлян черен пипер
каквито подправки ви харесват

Начин на приготвяне:
Измиваме филетата и ги подсушаваме. Разрязваме ги по на две (виж снимката)





Разстиламе филето по на тънко.










Намазваме всяко едно парченце с крема сирене с подправки и поставяме по няколко лентички печена червена чушка.





Завиваме филенцата на роло и ги стягаме с кухненски конец, може да ги оставим на този етап ако ги искате по-леки, ако ли не, не ги връзвайте, 





а завийте всяко едно ролце стегнато в лента бекон и го стабилизирайте, да не се развие, с клечка за зъби.






Подредете ролцата в тавичка и ги печете 20-30 мин. в предварително затоплена фурна на 200 градуса С. 
Сервирайте със салата, печени картофки, зеленчуци на пара или изобщо с каквото ви харесва.


Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка