Подготовка: 15 мин.
Готвене: 25 мин.
Порции: 4-6
Продукти:
4 филийки бекон, срязани наполовина
1/3 чаша плюс 1 супена лъжица мляко
4 яйца, леко разбити
Сол и черен пипер колкото желаете
1/4 чаша нарязани червени чушки
1 лист бутер тесто
1 чаша настърган кашкавал по ваш избор
Нарязан пресен кориандър, ако желаете
Сос Уорчестър ако желаете
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее до 190 градуса. Застелете голяма тавичка с хартия за печене. В тиган запържете леко бекона на средна температура за около 4 минути, но не да се препържи завъртайки веднъж. (Той ще продължи да се готви във фурната.) Поставете бекона настрана. Изцедете всичката мазнина от бекона с изключение на 2 супени лъжици, които да останат в тигана.
В купа изсипете 1/3 чаша мляко, яйцата, солта и пипера и с вилица или миксер разбъркайте всички съставки докато не се смесят добре. Добавете чушката. Изсипете яйчената смес в тигана с мазнината от бекона. Докато сместа се нагрява, части от яйцата ще започнат да се втвърдяват (изпичат). Леко избутайте запържените участъци с метална шпатула към външния ръб на тигана. Избягвайте непрекъснато разбъркване. Тъй като все по-голяма част от яйчената смес ще се е стегнала, преместете я до ръба я поставете върху вече избутаната стегнала се яйчена смес. Гответе 5 до 6 минути, докато яйчената смес се сгъсти, но е все още влажна.
Поставете листа бутер тесто върху тавата покрита с пергаментова хартия. оформете звезда (с 8 върха) с дупка по средата както е на снимката, Върховете могат да висят извън тавата. Поставете запържените парчета бекон (4 големи срязани по на половина =8) върху всеки връх (виж снимката).
Поръсете 1/3 чаша кашкавал в най-широката част на тестото (около дупката). С лъжица разпределете яйчената смес над кашкавала. Поръсете с 1/3 чаша кашкавал. (вижте снимката)
Издърпайте върховете на триъгълниците над яйцата и кашкавала и ги подпъхнете под тестото, за да оформите венец (плънката ще се вижда). Внимателно с четка намажете тесто с останалата една супена лъжица мляко и поръсете с останалата 1/3 чаша кашкавал.
Печете 20 до 25 минути или до като добие наситен златист цвят. Охладете за 2 минути. С широка шпатула внимателно отлепете венеца от хартията за печене и го плъзнете в подноса за сервиране. Гарнирайте с кориандър и сос
Коментари
Публикуване на коментар