BGtop Картофената яхния с телешко на баба Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Картофената яхния с телешко на баба

Подготовка: 15 мин.
Готвене: 1 час и 45 мин.
Порции: 6-8

Продукти:
700 г. телешко месо (без мазнини)
1 кг. картофи
2 глави кромид лук
2 бр. моркови
1 с.л. брашно
сол на вкус
2 ч.л. червен пипер
девесил на вкус (сушен)
2 стръка прясна целина
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
5 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Телешкото се нарязва на парчета и се запържва равномерно в мазнината.
Към него се добавят нарязаните лук и моркови се поръсва с брашно и червен пипер.
Долива се гореща вода, колкото да покрие месото и се оставя да вари под капак за около час и половина.
След това се прибавят обелените и нарязани картофи, посолява се и се вари около 15 минути, до омекването им.
Овкусява се с чубрица, накълцана целина, девесил и черен пипер на вкус. Разбърква се и се отнема от огъня.

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка