BGtop Пиле с картофи на фурна с бешамел и кашкавал Пропускане към основното съдържание

Представени

Кавърма-кебап със свинско

Продукти: 1 кг. свинско месо нарязано на хапки 3-4 глави нарязан на едро лук 3-4 печени червени чушки 1 люта чушка по желание 2-3 стръка праз лук и гъби по желание сол, черен пипер и малко чубрица 1 пълна лъжица доматено пюре 1 к. ч. вино 3-4 л. олио Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета месо от шол или плешка се запържва в мазнината заедно с лука. Когато месото и лука са добили хубав златист цвят се прибавят: нарязаният на ситно праз лук, гъбите, чубрица, лютата чушка (ако обичате люто), нарязаните печени червени чушки, черен пипер и сол. Добавете доматеното пюре разтворено в малко вода, налейте виното и разбъркайте много добре. Кебапът се задушава, докато остане на мазнина или се разпределя в гювечета и се пече около половин час.

Пиле с картофи на фурна с бешамел и кашкавал

Подготовка: 40 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 4-6

Продукти:
За картофите:
3 средни картофи
1 ч.л. равна сол
½ ч.л. червен пипер
1 ч.л. мащерка
3 ч.л. зехтин

За пилето:
1 пилешки гърди с общо тегло 500 гр. нарязани на малки хапки
5-6 супени лъжици зехтин
1 глава лук ситно нарязана
1-2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 голяма червена чушка, нарязана на ситно
1 голяма зелена чушка, нарязана на ситно
2 супени лъжици равни доматено пюре
1 ч.л. лют червен пипер (по желание)
сол, черен пипер

За бешамела:
50 g краве масло
6 супени лъжици брашно
3 ч.ч. мляко
сол пипер
120 g сирене чедър настъргано на едро ренде, за поръсване

Начин на приготвяне:
За картофите: Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Поставете ги в средна по големина тавичка или съд от иенско стъкло, поръсете ги със сол, черен пипер и мащерка и полейте навсякъде със зехтина. Разбъркайте ги с ръцете си и ги разпределете равномерно по дъното на съда. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или докато добият златист цвят. Извадете ги от фурната и ги оставете настрани, без да изключвате фурната.
За пилето: В това време, можете да приготвите пилето. В голям широк тиган, загрейте зехтина на средна температура и запържете нарязания лук, докато омекне. Сложете чесъна и разбъркайте за около половин за отстраняване на миризмата му.

След това добавете пилето нарязано на тънки ленти, разбъркайте, добавете нарязаните чушки и продължете да запържвате, като разбърквате на интервали, докато леко омекнат. Добавете доматеното пюре, червения пипер, солта и черния пипер, разбърква се в продължение на 2-3 минути и се оттегля тигана от огъня.
За бешамела: Поставете маслото в тенджера и го загрейте на умерен огън. След като се разтопи, изсипете брашното и енергично разбърквайте с тел, за да се запържи леко до свето златист цвят. Добавете млякото, в началото малко по-малко, като постоянно разбърквате енергично за да се смеси добре с запърженото брашно без да се образуват бучки. След това изсипете останалото мляко наведнъж и продължете да бъркате енергично докато бешамелът се сгъсти. Поръсете със сол и черен пипер, разбъркайте и свалете от огъня (Забележка: За по-гъст и вкусен бешамел добавете 1 яйце предварително леко разбито, сложете и малко настъргано индийско орехче).
Подредба и печене: Изсипете пилешката смес върху картофите и я разстелете равномерно. От горе, изсипете бешамела, изравнете повърхността и поръсете с настъргания чедър. Печете ястието във фурната, предварително загрята до 200 градуса за около 25-30 мин. Извадете го от фурната, оставете 10 минути да поизстине и след това сервирайте.
Приятен апетит!!!

Коментари

Популярни публикации

FreeWebSubmission.com SonicRun.com Уеб директория онлайн магазин Видеоклипове Мармалад Каталог Топ Сайтове Рейтинг класация на българските сайтове 5rov.com Страница в Ресурсбук Добави в колекцията ми Обратна връзка